Настоящият председател на ОбС отговори положително на зреещия у Флагман.бг въпрос

...
Настоящият председател на ОбС отговори положително на зреещия у Флагман.бг въпрос
Коментари Харесай

Георги Пинелов се кандидатира за кмет на община Созопол

Настоящият ръководител на ОбС отговори позитивно на зреещия у Флагман.бг въпрос за идната предизборна акция

Председателят на Общинския съвет в Георги Пинелов ще бъде претендент за кмет на атрактивната морска община по време на идния избор през октомври 2023 година Пинелов отговори позитивно на зреещ от месеци въпрос в редакцията на Флагман.бг - дали би застанал против сегашния кмет от Българска социалистическа партия Тихомир Янакиев , с който несъмнено имат общ сполучлив мандат.

Пинелов – като ръководител на Общински съвет, олицетворяващ законодателната власт на локално равнище, а Янакиев – като кмет, представляващ изпълнителната власт. Няма конспирация и преднамереност, най-малко на този първичен стадий в отговора, който даде Георги Пинелов пред Флагман.бг. Той разшири обосновката за какво ще се изправи против досегашния си сътрудник в локалната власт посредством изявление за медията ни.

Георги Пинелов има дълготраен опит в локалната политика – като общински консултант. Заемаше лидерски позиции в структурата на ГЕРБ и даже е бил предлаган за претендент за кмет преди да избуи вътрешнопартийна колаборация на национално равнище в ГЕРБ, налагаща през 2011 година и 2015 година Панайот Рейзи за кмет два мандата.

През 2019 година, когато още веднъж е незадоволен от държанието на своите съпартийци на локално равнище, той напусна ГЕРБ и се кандидатира за кмет от Политическа партия „ МИР “ , повеждайки и листа за общински съветници от същата малко известна партия. Постигна величествен резултат и стигна до балотаж против претендента на Българска социалистическа партия Тихомир Янакиев.

За да се наложи успокоение и да се поеме в вярната посока след ръководството на Панайот Рейзи, двамата направиха самобитна коалиция за реализиране на паритет в Общинския съвет на Созопол.

Действително общото им ръководство минава без обществени кавги и развяване на кирливи ризи, макар че още през 2019 година Пинелов известява Янакиев за безапелационното си желание да бъде още веднъж претендент през 2023 година

Очаквайте по-късно изявление с Георги Пинелов.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР